ویرایش محتوا
لوگو سایت دکتر رضا سنجری طرح سفید رنگ
درباره ما

دکتر رضا سنجری جراح و متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات

راه های ارتباطی با ما
جدیدترین درمان آرتروز گردن

جدیدترین درمان آرتروز گردن

  • خانه
  • -
  • ستون فقرات
  • -
  • جدیدترین درمان آرتروز گردن
جدیدترین درمان آرتروز گردن
مقدمه

دلیل آرتروز گردن چیست ؟ در مورد آرتروز گردن چه میدانید ؟ در این مقاله قصد داریم شما را با روش های درمان آرتروز گردن آشنا سازیم .

درد گردن ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. اما غالبا علت دردهای گردن، پیرتر شدن افراد و کهولت سن است. مثل سایر نقاط بدن، دیسک­ ها و مفاصل ناحیه گردن نیز به آرامی با افزایش سن و پیر شدن تحلیل می ­روند.

آرتروز گردن، یکی از شایع­ترین مشکلاتی­ست که در زمان پیری برای افراد رخ می­ دهد. بیش از 85 درصد افراد بالای 60 سال از آرتروز گردن رنج می برند.

آرتروز گردن در بیشتر موارد باعث ایجاد درد گردن و خشکی آن می شود، هر چند برخی افراد نیز با وجود آرتروز گردن علایم خاصی نشان نمی دهند.

در بیشتر افراد، آرتروز گردن به درمان­ های غیر جراحی مثل دارو درمانی و فیزیوتراپی نیز به خوبی پاسخ می دهد.

ستون مهره­ها از 24 استخوان تشکیل شده که با روی هم قرار گرفتن، کانالی را برای محافظت از نخاع می سازند.

7 مهره ابتدایی ستون مهره­ ها تشکیل­ دهنده بخش گردنی نخاع هستند. آرتروز گردن معمولا در این 7 مهره آغازین رخ می دهد.

 دلایل آرتروز گردن

آرتروز گردن، ناشی از تغییرات تخریبی مهره­ های گردنی در ستون مهر­ه­ ها اتفاق می ­افتد. این تغییرات و تحلیل رفتن دیسک در ناحیه گردن جز فرآیند طبیعی پیر شدن است و در نیمی از افراد میانسال دیده می ­شود.

آرتروز گردنتحلیل دیسک و ایجاد زائده­ های استخوانی

به تدریج که دیسک­ های گردنی تحلیل می روند، آب میان ­بافتی خود را از دست داده و ارتفاع آنها کاهش می یابد. این مشکل باعث از بین رفتن فاصله بین مهره­ ها و روی هم افتادن آنها می شود.

با افزایش فشار وارده بر مفاصل، آنها نیز تحلیل رفته و دچار آرتروز می شوند. بخش غضروفی که باعث روان­ تر حرکت کردن مفاصل می شد به تدریج از بین می رود. در صورت تحلیل کامل بخش غضروفی، استخوان­های مهره­ ها روی یکدیگر سابیده می شوند.

در نتیجه این سایش، بدن شروع به ساخت زائده­ های استخوانی در این ناحیه می کند که در صورت عدم رسیدگی بزرگتر شده و به مسیر کانال عصبی و نخاع فشار وارد می کنند.

عوامل خطر ایجاد کننده آرتروز گردن

افزایش سن، مهم­ترین عامل در بروز این پدیده است. اغلب افرادی که از این عارضه رنج می برند در سنین پس از میان­سالی قرار دارند. سایر عواملی که خطر آرتزوز گردن را افزایش می دهند و باعث ایجاد درد در ناحیه گردن می شوند به شرح زیر هستند:

  • عوامل ژنتیکی- سابقه خانوادگی از بروز آرتروز گردن و درد در این ناحیه
  • سیگار کشیدن- باعث افزایش درد ناحیه گردن میشود
  • شغل- مشاغلی که نیازمند حرکات تکراری و زیاد گردن هستند
  • افسردگی و اضطراب
  • ضربه و آسیب ناحیه گردن

علائم آرتروز گردن

برای بسیاری از افراد، آرتروز گردن هیچ علامت مشهودی را ایجاد نمی کند. اما وقتی علایم شروع می شوند معمولا با درد گردن و گرفتگی این بخش خود را نشان می دهند. این درد می تواند خفیف یا شدید باشد و با حرکت سر به سمت بالا یا پایین به مدت طولانی بدتر می شود.

در مواردی که گردن مدت زیادی در یک وضعیت می ماند مثل رانندگی یا مطالعه کتاب نیز درد گردن افزایش می ­یابد. این درد با دراز کشیدن و استراحت معمولا بهتر می شود.

علائم آتروز گردنسایر علائم و نشانه­ های آرتروز گردن

از دیگر علائم این بیماری عبارتند از:

  • سردرد
  • ایجاد صدا حین چرخش گردن
  • بی حسی و ضعف بازوها، دست­ها و انگشتان (در مواردی که زوائد استخوانی به نخاع فرد فشار می ­آورند)
  • مشکلاتی در راه رفتن، از دست رفتن تعادل، ضعف پاها و دست­ها
  • گرفتگی عضلات در گردن و شانه­ ها

درمان آرتروز گردن

درمان آرتروز گردن در بیشتر بیماران، به شکل غیرجراحی است که شامل موارد زیر می باشد:

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی جز اولین اقداماتی­ است که پزشک به شما توصیه می کند. تمرینات خاصی باعث کاهش درد گردن  و سفتی و گرفتگی عضلات می شوند. در برخی بیماران فیزوتراپی به منظور اصلاح طرز نشستن و راه رفتن می  باشد. جلسات فیزیوتراپی ممکن است بین 6 تا 8 هفته به طول بینجامد و 2 تا 3 بار در هفته باشند.

دارو درمانی

برای کاهش میزان التهاب و درد گردن، پزشک داروهایی برای شما تجویز می کند. داروهایی مثل استامینوفن، ناپروکسن و ایبوپروفن که برای کاهش درد و التهاب هستند.  برای کاهش گرفتگی عضلات نیز داروهایی مثل سیکلوبنزوپارین تجویز می شود.

گردنبند طبی

گردنبند طبی، پد مخصوصی می باشد که دور گردن را می پوشاند که دکتر به شما توصیه می کند و هدف آن عدم حرکت زیاد گردن و استراحت عضلات گردن است. گردنبند طبی باید مدت زمان محدودی استفاده شود زیرا باعث کاهش قدرت عضلات می شود.

گردن بند طبییخ و گرما و سایر موارد حسی

دکتر شما ممکن است استفاده­ از یخ، گرما و ماساژ را برای کاهش درد توصیه کند.

تزریق استروئید

بسیاری از بیماران، با تزریق استروئید کاهش درد را تا مدت زمانی احساس می کنند و تزریق آن به نسبت عمل جراحی خطرات کمتری دارد.

مداخلات و درمان جراحی آرتروز گردن

جراحی گردن جز موارد شایع درمانی در مشکلات آرتروز گردن نیست، مگر این که پزشک شما تشخیص دهد که یکی از اعصاب گردن تحت تاثیر دیسک بیرون­ زده تحت فشار است یا نخاع  فرد ممکن است دچار آسیب شود.

بیمارانی که علایم عصب­ شناختی پیش­ رونده مثل ضعف بازوها و بی­ حسی،  یا احساس افتادن و عدم تعادل دارند احتمالا بیش از بقیه بیماران کاندید جراحی هستند.

جراحی در مواردی که درد بیمار با داروها و موارد غیرجراحی بهبود پیدا نمی کند نیز ممکن است ضروری باشد. هرچند در موارد خاصی درد زیادی نیز وجود ندارد، اما به علت ماهیت گسترده ­شونده آرتروز یا سایر مشکلات همراه مثل فیبرومالاژیا عمل جراحی توصیه شود.

نکات خوابیدن با آرتروز گردن

در بسیاری از افراد با آرتروز گردن، خوابیدن سخت و مشکل است. در این بخش نکاتی در ارتباط با خوابیدن افراد با آرتروز گردن ذکر می شود.

برای مثال، در حین خواب سر فرد باید هم­تراز با ستون مهره­ ها باشد و سر فرد نباید جلوتر یا عقب­تر از ستون مهره­ ها باشد. از بالش­ های کاملا تخت نیز نباید استفاده کنید. زیرا عملا سر و گردن شما پایین ­تر از کمر شما قرار می گیرد.

از خوابیدن روی شکم بپرهیزید. زیرا مثل این است که 6 تا 7 ساعت گردن شما در حالتی خم و چرخیده قرار گرفته باشد و بسیار آسیب­زا می باشد.

بالش مناسب استفاده کنید. این نکته به معنی استفاده از بالش­ های بسیار گران و طبی نیست بلکه باید بالشی بیابید که برای شما راحت باشد. اولا بالش شما باید به حد کافی پهن باشد تا فاصله بین شانه­ ها و گردن را پوشش دهد و باید بتواند حالت بالش خود را تغییر دهید و به گونه­ای قرار دهید که مناسب­ترین حالت برای شما باشد. از افتادن سر با گردنبند طبی جلوگیری کنید.

می توانید در طول شب از گردنبند طبی نرم بهره ببرید تا صبح­ ها حالت درد و سفتی کمتری در گردن احساس کنید. در صورتی که درد گردن مزمن دارید بهترین گزینه برای شما استفاده از گردنبندهای طبی است.

دریافت نوبت

شماره های تماس جهت دریافت نوبت

دکتر رضا سنجری جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات فارق التحصیل از دانشگاه تهران دارای سایقه بیش از ۲۵۰۰ جراحی دیسک کمر

دکتر رضا سنجری

جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات

دکتر مصطفی سلیمانی فیزیوتراپیست مدیر بیمارستان تندیس

دکترمصطفی سلیمانی

فیزیوتراپیست

دیسک کمر در زنان

مراقبت‌های بعد از جراحی دیسک کمر

اپاندیموم از تشخیص تا درمان

1 نظر

  • بسیار عالی و کاربری

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در
خبرنامه سایت

*** عضویت در خبرنامه سایت

کلینیک آنلاین مغزو اعصاب دکتر رضا سنجری با هدف پیشگیری و درمان بیماری های مغزی و ستون فقرات و همچنین معرفی بهترین نورولوژیست ها و فیزیوتراپ ها برای شما هم میهنان عزیز ایجاد شده است .

بخش های کلینیک
روزهای کاری
یکشنبه : 1۷.00 - ۱۱.00
دوشنبه : ۱۸.00 - ۱۳.00
پنج شنبه : ۱۸.00 - ۱۳.00