در صورتی که احساس می کنید دچار علائم تنگی کانال نخاع هستید، بهتر است که این مقاله را به طور کامل بخوانید.
تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
کایفو پلاستی چیست
پوکی استخوان و شکستگی استخوان ها در سالمندان یکی از مشکلات اسکلتی است که روز به روز شاهد بروز بیشترآن هستیم. زمانی که یک فرد سالمند دچار پوکی استخوان می شود، با زمین خوردن های معمولی یا ضربه های عادی دچار شکستگی می شود. گاهی حتی بیماری تا جایی پیشرفت می کند که فرد با یک سرفه نیز دچار شکستگی استخوان می شود. در صورتی که این درد زیاد و مقاوم باشد و مهره ها با وجود درمان های دارویی و غیر جراحی به تخریب خود ادامه دهند باید عمل کایفوپلاستی انجام شود. .
خوشبختانه امروزه پیشرفت علم پزشکی به کمک رفع این شکستگی ها آمده است . روش نوین کایفوپلاستی به درمان شکستگی های استخوان ستون فقرات می پردازد و این استخوان ها را بازسازی و اصلاح می کند. البته باید توجه شود که این جراحی برای همه شکستگی ها از جمله شکستگی های عمیق مناسب نیست
در چه مواردی کایفو پلاستی توصیه نمی شود؟
جراحی کایفوپلاستی در موارد زیر روش مناسبی نیست و توصیه نمی شود :
- شکستگی های عمیق
- شکستگی هایی که مدت زیادی از آن ها گذشته است.
- شکستگی های همراه با تومور در ستون فقرات و یا وجود ضایعه در آن
- شکستگی های همراه با خونریزی
- حساسیت بیمار به داروها و مواد خارجی از جمله سیمان استخوانی
در واقع می توان گفت که این جراحی شکستگی های ساده تر در ستون فقرات را درمان می کند.
در چه مواردی کایفو پلاستی کاربرد دارد؟
- شکستگی های ستون فقرات ناشی از پوکی استخوان
- شکستگی های ناشی از تومورهای خوش خیم در ستون فقرات
- شکستگی های ناشی از سرطان مغز استخوان
نحوه انجام جراحی کایفوپلاستی
کایفو پلاستی به دو روش انجام می شود :
- روش جراحی دو طرفه
- روش جراحی یک طرفه
در این روش جراحی بیمار رو به شکم می خوابد ودستگاه رادیولوژی (سی-آرم) را هدایت می کند و وسیله لازم وارد جسم مهره ای شکسته شده می گردد. پس از آن وسیله بادکنک مانندی در قسمت شکسته شده قرار می گیرد و سیمان استخوانی در آن تزریق می گردد. سیمان استخوانی در عرض ۱۵ دقیقه به حالت جامد در می آید و جسم مهره را که بر اثر شکستگی ضعیف شده بود محکم میکند. همین استحکام کافی است تا درد بیمار از بین رود.
بهترین زمان جراحی کایفوپلاستی
این نوع اختلالات خود نیازمند یک اقدام اساسی برای درمان می باشند زیرا فردی که دچار انحراف غیر طبیعی در ستون فقرات می باشد در هنگام راه رفتن دچار اختلال است و اندام های حیاتی بیمار نیز تحت تاثیر این موضوع قرار می گیرند. حتی در موراد شدید تر مهره شکسته شده از محل اصلی خود خارج شده و وارد نخاع می شود که این عامل فرد را در معرض ابتلا به فلج شدن قرار می دهد.
در قدم اول برای درمان اولیه عارضه شکستگی مهره های ستون فقرات استفاده از روش های غیر جراحی مانند، استفاده از بریس ها و کمربند های طبی، تزریق استروئید به مفصل فاست،آب درمانی، فیزیزتراپی و….توصیه می شود. در صورتی که درد بیمار به کمک روش های غیر جراحی تسکین نیاید در این صورت پزشک روش جراحی کایفوپلاستی برای بیمار تجویز می کند.
به همین جهت بهترین زمان برای جراحی کایفوپلاستی زمانی خواهد بود که وضیعت بیمار به قدری حاد و مزمن باشد که هیچ یک از روش های درمانی غیر جراحی برای بیمار تاثیرگذار نباشد.
مزایای کایفوپلاستی
مزایای تزریق سیمان استخوانی شامل موارد زیر می باشد:
- عدم نیاز به جراحی وسیع در بیماران مسن
- عدم نیاز به بیهوشی عمومی
- عدم نیاز به بستری شدن طولانی در بیمارستان و کلینیک
- از بین رفتن درد در مدت زمان کوتاه (در طی ۲۴-۴۸ ساعت)
- بازگشت سریع به فعالیت های روزانه
عوارض جراحی کایفو پلاستی
- بروز تب بالای 38درجه در بیمار
- بروز تورم و قرمزی و ترشح در محل زخم
- اختلال در راه رفتن و حفظ تعادل
- بی اختیاری در ادرار و مدفوع
- نشت سیمان استخوانی
- آمبولی سیمان
مراقبت های قبل و بعد کایفو پلاستی
مراقبت های قبل از انجام جراحی کایفوپلاستی شامل موارد ساده است که رعایت ان ها تا حدود زیادی می تواند در پیشگیری از عوارض جراحی کمک کننده باشد، این موارد شامل :
- قبل از جراحی از مصرف برخی داروهای ضد التهاب و رقیق کننده خون بپرهیزید.
- از دخانیات به مدت یک هفته قبل از عمل استفاده نکنید.
- مصرف الکل را از یک هفته قبل از جراحی قطع کنید.
مراقبت پس از جراحی کایفوپلاستی شامل :
هشت هفته زمان لازم است تا بهبودی کامل پس از جراحی کایفوپلاستی حاصل شود و برای اینکه در این دوران بیمار نتیجه بهتری از عمل خود بدست آورد نیاز به مراقبت هایی خواهد بود که عبارتنداز:
- مراقبت از زخم ها در جهت پیشگیری از عفونت
- حداقل 24 ساعت برای گرفتن دوش ویا استحمام صبر کنید.
- در دوران بهبودی پس از عمل از دارو های تجویز شده توسط پزشک استفاده نمایید و آب فراوان بنوشید.
- 24 ساعت پس از جراحی آرام آرام شروع به راه رفتن کنید و در این مسیر می توانید با صلاحدید جراح فیزیوتراپی را شروع کنید.
- نشستن ، دراز کشیدن ، ایستادن و راه رفتن پس از جراحی کایفوپلاستی بلامانع می باشد اما سعی کنید در دوران نقاهت پس از جراحی کایفوپلاستی از وارد آوردن فشار به ناحیه زخم و محل شکستگی که در آن تزریق انجام شده است، خودداری کنید. همچنین بالا رفتن از پله ها در صورتی که به آرامی و یکی یکی باشد اشکالی ندارد.
شماره های تماس جهت دریافت نوبت
مقدمه علایم دیسک کمر چیست ؟ درباره دیسک کمر چه میدانید ؟ در این مقاله قصد داریم شما را با علایم دیسک کمر آشنا سازیم . کمردرد یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است. بیش از 2/3 جمعیت در طول زندگی خود یک دوره کمردرد را تجربه خواهند کرد. این می تواند بر […]
مقدمه لامینکتومی چیست ؟ در این مقاله قصد داریم شما را با لامینکتومی آشنا سازیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید . یکی از قدیمی ترین روش های جراحی دیسک کمر روشی است به نام لامینکتومی. روش کار در این جراحی به این صورت است که جراح ابتدا کانال نخاعی را که توسط […]
اپاندیموم(Ependymoma) چیست تومور اپاندیموم اکثرا داخل بطن های مغزی ایجاد می شود و روندی که بیماران طی میکنند تقریبا مشابه آستروسایتومهای درجه دو و سه است. با جراحی موفق و برداشتن تمام ضایعه و بعد پرتودرمانی میتوان طول عمر بیماران را حداقل تا ۷ سال افزایش داد و بیماران بعد از جراحی موفق نیازمند پرتودرمانی […]