ویرایش محتوا
لوگو سایت دکتر رضا سنجری طرح سفید رنگ
درباره ما

دکتر رضا سنجری جراح و متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات

راه های ارتباطی با ما
بیماری پارکینسون

بیماری پارکینسون

  • خانه
  • -
  • بیماری مغز و اعصاب
  • -
  • بیماری پارکینسون
بیماری پارکینسون

مقدمه

بیماری پارکینسون چیست ؟ و راه های درمان آن چیست ؟ در این مقاله قصد داریم شما را بصورت کامل با بیماری پارکینسون آشنا سازیم و همچنین روش های درمان آن را برای شما شرح دهیم .

امروزه پارکینسون یک بیماری شایع پیشرونده عصبی می باشد که در سنین بالا دیده می شود و به علت تخریب سلول های مغزی که مسئول تولید دوپامین هستند، ایجاد می شود.

لرزش، کندی حرکت و سفتی عضلات علائم اصلی پارکینسون هستند که با افزایش سن و بعد از 50 سالگی بروز می کنند. در این مقاله به بیماری پارکینسون، علائم و نشانه ها و همچنین روش های درمان این بیماری پرداخته ایم.

بیماری پارکینسون چیست ؟

پارکینسون (Parkinson’s Disease) یا PD،بیماری است که سیستم حرکتی بدن را تحت تاثیر قرار داده و مختل می کند. این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که برخی سلول‌های خاص در مغز دچار مشکل شوند. معمولا این سلول‌های عصبی مسئول تولید ماده‌ی شیمیایی مهمی به‌نام دوپامین می باشند.

در واقع دوپامین ماده‌ای است که ارتباط مستقیمی با بخش کنترل‌کننده‌ی حرکات بدن در مغز دارد. سیگنال‌هایی که دوپامین به مغز ارسال می کند به ماهیچه‌ها اجازه‌ی حرکت می‌دهند. هنگامی‌ که فرد به پارکینسون مبتلا می‌شود، این سلول‌های عصبی از کار می ایستند و دوپامین به اندازه‌ی کافی ترشح نمی‌شود و در نتیجه فرد برای  هنگام حرکت کردن دچار مشکل می‌شود.این بیماری پیشرونده بوده و با گذشت زمان بدتر می‌شود اما با پیش گرفتن یک روند درمانی مناسب می‌توان به فرد در داشتن یک زندگی نرمال و عادی کمک کرد.برای آشنایی با بهترین جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات در تهران کلیک کنید.

بیماری پارکینسون

 

علائم بیماری پارکینسون :

بیماری پارکینسون علائم و نشانه هایی دارد که برای هر کسی می تواند متفاوت باشد. در ابتدا علائم اولیه ممکن است خفیف و غیر قابل توجه باشد و معمولا از یک طرف بدن شروع می شود و حتی بعد از ایجاد علائم در هر دو طرف، در سمت اول شدیدتر خواهد بود.

علائم و نشانه های  بیماری پارکینسون شامل موارد زیر می باشد:

  • لرزش: لرزش معمولاً از یک اندام شروع می شود که اغلب دست یا انگشتان دست دچار لرزش می شوند. این لرزش حتی ممکن است در هنگام استراحت نیز وجود داشته باشد.
  • حرکت آهسته یا (برادی کینزی): بیماری پارکینسون با گذشت زمان حرکت را کند کرده و کارهای ساده را  برای فرد دشوار می سازد و قدم های فرد هنگام راه رفتن کوتاه تر می شودو برای فرد فعالیت های روزانه برای مثال بلند شدن از صندلی دشوار می گردد.
  • سفتی عضلات: سفتی عضلات نیز می تواند از نشانه های پارکینسون بوده و در هر قسمت از بدن رخ دهد. عضلات سخت دردناک بوده و دامنه حرکت را محدود می کند.
  • اختلال در قامت: قامت فرد حالتی خمیده پیدا می کند و یاحتی ممکن است دچار مشکل در تعادل شود.
  • از دست دادن حرکات اتوماتیک: توانایی انجام حرکات ناخودآگاه از جمله چشمک زدن، لبخند زدن یا حرکت دست ها هنگام راه رفتن و … در صورت بروز این عارضه کاهش پیدا می کند.
  • تغییر در تکلم: فردی که مبتلا به این عارضه می باشد در هنگام تکلم و یا حرف زدن دچار مشکل می شود و تکلم فرد آرام، سریع، مبهم و  با تردید می باشد.
  • تغییردر نوشتار: نوشتن فرد دشوار می شود و دست خط فرد کوچک به نظر می رسد.
  • شما می توانید برای اطلاع از نشانه های بیماری پارکینسون به صفحه اینستاگرام دکتر رضا سنجری سر بزنید.

علل ایجاد این بیماری:

تا کنون علت ایجاد بیماری پارکینسون ناشناخته است اما به نظر می رسد عوامل مختلفی در بروزاین عارضه نقش دارند، که عبارتند از:

  • ژنتیک: محققان و دانشمندان جهش های ژنتیکی خاصی را شناسایی کرده اند که می تواند علت بروز بیماری پارکینسون شود. اما این موارد شایع نیستند به جز در موارد نادری که بسیاری از اعضای خانواده مبتلا به بیماری پارکینسون هستند.
  • محرک های محیطی: قرار گرفتن در معرض سموم خاص یا برخی عوامل محیطی ممکن است خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را در آینده افزایش دهد، اما خطر آن نسبتاً کم و نادر است.
  • کهولت سن :این مورد نیز از مواردی می باشد که در ابتلا به این بیماری تاثیر گذار است.

 

دریافت نوبت

شماره های تماس جهت دریافت نوبت

09362739676

02175254000

تشخیص بیماری پارکینسون:

در واقع هیچ آزمایش خاصی برای تشخیص بیماری پارکینسون وجود ندارد. بیماری پارکینسون را بر اساس بررسی علائم و نشانه های بیمار و معاینه بالینی و عصبی تشخیص می دهند. پزشک ممکن است از بیمار اسکن SPECT (توموگرافی کامپیوتری تک فوتونی) را که به آن اسکن انتقال دهنده دوپامین (DAT) می گویند، درخواست کند.

 بیشتر افراد به اسکن DAT احتیاج ندارند.پزشک نیز ممکن است آزمایش هایی، مانند آزمایش خون را درخواست کند تا تشخیص های دیگری که ممکن است باعث علائم شما شود را رد کند.

روش های تصویربرداری مانند MRI ،  سی تی اسکنCT ، سونوگرافی مغز و PETاسکن همچنین ممکن است برای کمک به رد سایر اختلالات استفاده شود.  علاوه بر معاینه پزشک متخصص مغز و اعصاب ممکن است یک داروی بیماری پارکینسون مثل کاربیدوپا-لوودوپا به شما بدهد بهبود قابل توجه با این دارو اغلب تشخیص بیماری پارکینسون را تأیید می کند.

درمان بیماری پارکینسون :

زمانی‌ که فرد با بروز علائم و مشکلاتی به پزشک متخصص و جراح مغز و اعصاب مراجعه می‌کند، مانند هر بیماری دیگری پزشک شرح‌حال عمومی بیمار را می‌گیرد و درباره‌ی سابقه‌ی بیماری از او سؤالاتی را می پرسد و در صورتی که به بیماری پارکینسون مشکوک شود تست‌های عصبی خاصی را انجام می‌دهد.

در واقع این تست‌ها مشخص می‌کنند که آیا اعصاب حرکتی بیمار به خوبی کار می‌کند یاخیر ؟ پزشک حرکت فرد، قدرت عضلانی فرد، رفلکس‌های بیمار و قدرت دید او را بررسی می‌کند و از خلق‌وخوی او می‌پرسد تا به تشخیص مناسبی برسد.

درمان بیماری پارکینسون در مرکز مغزو اعصاب دکتر رضا سنجری

در برخی موارد پزشک دارویی را تجویز کند تا با توجه به نحوه پاسخ بدن به داروی موردنظر مطمئن شود که بیمار به پارکینسون مبتلاست. در حقیقت هیچ تست یا آزمایش خونی برای تشخیص پارکینسون وجود ندارد، اما روشی مثل MRI می‌تواند به تشخیص بیماری، وجود تومور مغزی یا نشانه‌های سکته‌ی مغزی و تفکیک آن از پارکینسون کمک کند.

در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد اما انواع مختلفی از داروها می‌تواند علائم بیماری را کنترل و زندگی را برای بیمار آسان‌تر کند. در مواردی ممکن است حتی نیاز به مصرف دارو هم نباشد. به‌طور معمول تا زمانی‌ که بیمار مشکل خاصی نداشته باشد، برای او دارو تجویز  نیز نمی‌شود. از طرفی بدن هرفرد به نوع خاصی از دارو جواب مثبت می دهد بنابراین گاهی لازم است داروهای مختلف برای بیمار تجویز شود تا در نهایت پزشک به مناسب‌ترین درمان برسد. در بعضی از موارد ممکن است توصیه به عمل جراحی نیز شود. همچنین تغییرات سبک زندگی فرد، انجام ورزش های هوازی، فیزیوتراپی نیز می تواند در درمان این بیماری بسیار موثر باشند

کلینیک دکتر رضا سنجری جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات :

دکتر رضا سنجری جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات فارق التحصیل از دانشگاه تهران دارای بیش از ۲۵۰۰ جراحی دیسک کمر و وسیله گزاری گردنی از خدمات ایشان میتوانیم به درمان تنگی کانال نخاع، جراحی ستون فقرات و… اشاره کنیم جهت دریافت نوبت آنلاین کافیست با شماره های مندرج در سایت ایشان در تماس باشید .

دکتر رضا سنجری جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات فارق التحصیل از دانشگاه تهران دارای سایقه بیش از ۲۵۰۰ جراحی دیسک کمر

دکتر رضا سنجری

جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات

مقالات مشابه

اپاندیموم از تشخیص تا درمان

اپاندیموم از تشخیص تا درمان

اپاندیموم(Ependymoma) چیست تومور اپاندیموم اکثرا داخل بطن های مغزی ایجاد می شود و روندی که بیماران طی میکنند تقریبا مشابه آستروسایتوم‌های درجه دو و سه است. با جراحی موفق و برداشتن تمام ضایعه و بعد پرتودرمانی میتوان طول عمر بیماران را حداقل تا ۷ سال افزایش داد و بیماران بعد از جراحی موفق نیازمند پرتودرمانی […]

میلومننگوسل در کودکی و جراحی آن در بزرگسالی

میلومننگوسل در کودکی و جراحی آن در بزرگسالی

مننگومیلوسل در کودکان چیست؟ مننگومیلوسل که نوعی اسپینا بیفیدا است. اسپینا بیفیدا یک نقص مادرزادی است که در آن کانال نخاع و ستون فقرات قبل از تولد نوزاد درستی تکامل پیدا نکرده است. به این نوع نقص مادرزادی، نقص لوله عصبی نیز می گویند. در این عارضه، بسته نشدن مهره ها سوراخ بزرگی ایجاد می […]

درمان قطعی آرتروز کمر؛ درد ستون فقرات در افراد مسن

درمان قطعی آرتروز کمر؛ درد ستون فقرات در افراد مسن

مقدمه درباره آرتروز کمر چه میدانید ؟ در این مقاله قصد داریم شما را با آرتروز کمر و راه های درمان آن آشنا سازیم . آرتروز کمر چیست؟ آرتروز کمر یا اسپوندیلوز بیماری می باشد که در اثر تخریب غضروف مفصلی در مناطق پایینی ستون فقرات اتفاق می افتد. هر نوع آرتروزی می تواند پیشرونده […]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در
خبرنامه سایت

*** عضویت در خبرنامه سایت

کلینیک آنلاین مغزو اعصاب دکتر رضا سنجری با هدف پیشگیری و درمان بیماری های مغزی و ستون فقرات و همچنین معرفی بهترین نورولوژیست ها و فیزیوتراپ ها برای شما هم میهنان عزیز ایجاد شده است .

بخش های کلینیک
روزهای کاری
یکشنبه : 1۷.00 - ۱۱.00
دوشنبه : ۱۸.00 - ۱۳.00
پنج شنبه : ۱۸.00 - ۱۳.00