ویرایش محتوا
لوگو سایت دکتر رضا سنجری طرح سفید رنگ
درباره ما

دکتر رضا سنجری جراح و متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات

راه های ارتباطی با ما
درمان قطعی آرتروز کمر؛ درد ستون فقرات در افراد مسن

درمان قطعی آرتروز کمر؛ درد ستون فقرات در افراد مسن

  • خانه
  • -
  • آرتروز
  • -
  • درمان قطعی آرتروز کمر؛ درد ستون فقرات در افراد مسن
درمان قطعی آرتروز کمر؛ درد ستون فقرات در افراد مسن
مقدمه

درباره آرتروز کمر چه میدانید ؟ در این مقاله قصد داریم شما را با آرتروز کمر و راه های درمان آن آشنا سازیم .

آرتروز یک مشکل شایع در ستون فقرات کمری است که می تواند باعث علائم زیادی شود. این عارضه در بین بیماران مسن بیشتر بوده ولی ممکن است در بین همه رده های سنی مشاهده گردد.

در این مقاله همراه ما باشید تا شمارا با بیماری آرتزوز کمر آشنا سازیم.آرتروز گردن برای مطالعه این مطلب کلیک کنید

آرتروز کمر چیست؟

آرتروز کمر یا اسپوندیلوز بیماری می باشد که در اثر تخریب غضروف مفصلی در مناطق پایینی ستون فقرات اتفاق می افتد. هر نوع آرتروزی می تواند پیشرونده و تخریبی باشد که باعث تخریب و ایجاد درد و التهاب در ناحیه کمر می شود. آرتروز ستون فقرات می تواند در اثر افزایش سن و همچنین استفاده بیش از حد از مفصل رخ دهد.

این نوع از آرتروز نیز مانند سایر آرتروزها در سنین میانسالی به سراغ افراد می آید اما در جوانانی که استفاده بیش از حد از مفصل کمر نیز دارند نیز ممکن است اتفاق بیفتد. از جمله نشانه های آرتروز کمر می توان به درد کمری و تشدید آن در هنگام راه رفتن اشاره کرد، که در صورت تشخیص و عدم درمان به موقع ممکن است عوارض خطرناک آرتروز کمر که شامل: دردهای شدید غیرقابل تحمل، تنگی کانال نخاعی، بی حسی پاها، بی اختیاری ادرار، اختلالات جنسی، تغییر اجابت مزاج و در موارد شدید احتمال فلج شدن فرد وجود دارد ، را به همراه داشته باشد.

ارتروز کمر چیست و راه های درمان ان دکتر رضا سنجری

علائم ایجاد آرتروز کمر

 مهمترین علامت این بیماری درد کمر می‌باشد. دراین بیماری، دردهای انتشاری به اندامهای تحتانی دیده نمی‌شود. در صورتی که بیمار دردهای انتشاری به اندامهای تحتانی مثل دردهای سیاتیکی داشته باشد معمولاً تشخیص بیمارتنگی کانال نخاعی یا بیماری دیسک کمری داده می شود.

کمر درد این بیماران معمولا مخلوطی از کمردردهای التهابی و مکانیکی است یعنی بیمار هنگام برخاستن ازخواب در صبح مدت مثل نیم ساعت دچار سفتی و خشکی کمر می‌باشد و پس از آن درد وی کمی کمترمی شود و در طول روز ادامه دارد.
درد این بیماران معمولاً یکنواخت می باشد تقریباً در تمام ۲۴ ساعت درد دارند مگر درهنگامی که خواب باشند. دامنه حرکات انها کم است به عبارت دیگربه اندازه افراد جوانتر نمی‌توانند به جلو یا عقب یا طرفین ستون مهره‌ها خم شوند.

 

علت ایجاد آرتروز ستون فقرات در بین افراد مختلف، متفاوت است. بسیاری از موارد آرتروز علت مشخصی ندارند ولی عوامل خطر شناخته شده عبارت اند از :

  • سن :  معمولا  آرتروز ستون فقرات پیرامون سنین 45 سال رخ می دهند.
  • جنسیت : احتمال ابتلا به آرتروز در میان زنان حدود دو برابر است.
  • آسیب های ورزشی و تصادف: آرتروز ممکن است به دلیل جراحات به جای مانده ی ناشی از تصادف، حوادث ورزشی و یا آسیب های شغلی، ایجاد شود.
  • وراثت : احتمال به ارث بردن بدشکلی های مفاصل و نقص در غضروف ها وجود دارد.
  • اضافه وزن : وزن بیش از اندازه باعث فشار به مفاصل می شود.

تشخیص آرتروز کمر

برای تشخیص و درمان آرتروز ستون فقرات، ابتدا سوابق پزشکی فرد توسط پزشک و جراح مغز و اعصاب بررسی می شود و پزشک فرد را معاینه می کند.پزشک ممکن است چند آزمایش به منظور تشخیص و درمان آرتروز ستون فقرات تجویز نماید.
این آزمایشات تشخیصی به شرح زیر می باشند

اشعه ایکس : اشعه ایکس نوعی از تابش الکترومغناطیسی است که بیشتر به علت قابلیت نفوذ آن در پوست و عکیبرداری از استخوان ها شناخته شده است. 

MRI : ام آر آی ستون فقرات آزمایشی است که در آن از امواج رادیویی برای بررسی ستون فقرات استفاده می شود. این اسکن‌ها اغلب پیش از جراحی، از جمله برای  فشار زدایی و یا همجوشی مهره‌های کمر استفاده خواهد شد. با تقبل هزینه ام آر آی ، اسکن ‌های ام آر آی برای کسب اطلاعات در مورد سلامت دیسک و همچنین حضور هر گونه تومور نخاعی یا فتق دیسک کمر (که باعث فشردگی ریشه های عصبی و کمر درد می‌شود) از دقت و حساسیت بالایی برخوردارند. 

CAT :مجوعه ای از عکس برداری ها به کمک اشعه ایکس هستند ، که به پزشک تصویر ستون فقرات با جزئیات بالا را نشان می دهد.

میلوگرافی : آزمایشی است که پزشک یک مایع رنگی به ستون فقرات بیمار تزریق می کند.

اسکن استخوان : آزمایشی که طی آن ماده ی رادیو اکتیو به فرد تزریق می کنند که نشان می دهد در چه مکانی استخوان در حال از بین رفتن و یا تشکیل شدن است.

 

  

 

دریافت نوبت

شماره های تماس جهت دریافت نوبت

درمان آرتروز کمر

درمان آرتروز کمر می تواند با توجه به شدت آن متفاوت باشد.در صورتی که بیماری به موقع تشخیص و درمان داده نشود می تواند عوارض جبران ناپذیری را برای فرد به همراه داشته باشد . هدف از درمان آرتروز کمر تسکین و کاهش درد و افزایش توانایی عملکردی بیمار می باشد .

انتخاب بهترین متخصص مغزو واعصاب در روند درمان نقش بسزایی خواهد داشت. برای پیشگیری از عوارض بهتر است در انتخاب پزشک خود دقت لازم و کافی را به کار ببرید و پزشکی را انتخاب کنید تا از مهارت و تبحر بالایی برخوردار باشد 

  • تغییر سبک زندگی و کاهش وزن
  • انجام فعالیت های ورزشی تحت نظر متخصص ارتوپدی
  • استفاده از کمپرس های سرد و گرم
  • مکمل های غذایی
  • درمان دارویی
  • و …
  •  

زمانی که پزشک مجبور به انجام جراحی می شود که درمان های غیر جراحی جواب ندهد. در این زمان جراح ستون فقرات با توجه به شدت بیماری به جراحی می پردازد . انجام جراحی آرتروز کمر روش های متعددی دارد که انتخاب روش های درمان با توجه به شدت بیماری و صلاح دید پزشک مشخص می گردد .

از دیگر درمان های آرتروز عبارتند از : 

تزریق در فاست

در آرتروزهای متوسط تا پیشرفته که التهاب موجب بروز درد شدید و محدودیت حرکت می‌شود، تزریق کورتیکواستروئید در مفصل‌های فاست آسیب دیده انجام می‌شود.

جدیدترین روش درمان ارتروز کمر چیست ؟

تزریق درفضای اپیدورال

فضای اپیدورال، فضای باریک بین غشاهای پوشش دهنده نخاع و دیواره کانال نخاعی می باشد که استروئید در این فضا تزریق می شود. و به وسیله آن التهاب مفصل ستون فقرات کاهش می یابد.

استفاده از کمپرس سرد و گرم

استفاده از گرما برای تسکین درد آرتروز کمر موثرتر است. گرما رگهای خون که فشرده شده‌اند را گشاد میکند. جریان اکسیژن به کمر را افزایش میدهد وکمک میکند گرفتگی عضلانی برطرف شود. هرچند اگر التهاب دارید ایمن‌تر این است که قبل از استفاده از گرما از یک پک یخ استفاده کنید. به کاربردن یخ یا گرما مستقیما روی کمر باعث کاهش ورم و درد و تسکین آن میشود.

داروهای ضد التهابی

التهاب آرتروز مفصل فاست را دردناک تر میکند. اما التهاب با فعالیتهای سالم هم ایجاد میشود. بنابراین داروهای ضد التهابی کمک میکنند که دیگر گزینه‌های درمانی درد کمتری داشته باشند. این داروها درمان و راه حل طولانی مدت نیستند اما روشی عالی برای کاهش درد هستند. همانطور که کارهایی انجام میدهید تا درد خود را در طولانی مدت بهبود ببخشید میتوانید از این داروها همراه با آن استفاده کنید.

مصرف مکمل های غذایی

استفاده از یک رژیم غذایی مناسب برای حفظ سلامتی ضروری است. تغییر در رژیم غذایی می‌تواند به بسیاری از افراد مبتلا به آرتروز هم از نوع التهابی و هم استئوآرتریت کمک کند. علاوه بر استفاده از یک رژیم غذایی سالم و متعادل، دریافت مواد مغذی اضافه از مکمل‌های غذایی می‌تواند در درمان آرتروز به شما کمک کند. برخی از این مکمل‌ها عبارت‌اند از: اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین E، سلنیوم و ویتامین D.

دریافت نوبت

شماره های تماس جهت دریافت نوبت

دکتر رضا سنجری جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات فارق التحصیل از دانشگاه تهران دارای سایقه بیش از ۲۵۰۰ جراحی دیسک کمر

دکتر رضا سنجری

جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات

دیسک کمر در زنان

مراقبت‌های بعد از جراحی دیسک کمر

دیسک کمر در بارداری و خطراتی که ایجاد می کند

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در
خبرنامه سایت

*** عضویت در خبرنامه سایت

کلینیک آنلاین مغزو اعصاب دکتر رضا سنجری با هدف پیشگیری و درمان بیماری های مغزی و ستون فقرات و همچنین معرفی بهترین نورولوژیست ها و فیزیوتراپ ها برای شما هم میهنان عزیز ایجاد شده است .

بخش های کلینیک
روزهای کاری
یکشنبه : 1۷.00 - ۱۱.00
دوشنبه : ۱۸.00 - ۱۳.00
پنج شنبه : ۱۸.00 - ۱۳.00