ویرایش محتوا
لوگو سایت دکتر رضا سنجری طرح سفید رنگ
درباره ما

دکتر رضا سنجری جراح و متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات

راه های ارتباطی با ما
انواع تومور گردنی و روش های درمان آن

انواع تومور گردنی و روش های درمان آن

  • خانه
  • -
  • مغز و اعصاب
  • -
  • انواع تومور گردنی و روش های درمان آن
انواع تومور گردنی و روش های درمان آن
مقدمه

منظور از تومور های گردنی چیست ؟ در این مقاله قصد داریم شما را با انواع تومور های گردنی و با جدیدترین و بروز ترین روش های درمانی تومور های گردنی آشنا سازیم !

تومور گردنی از تومورهایی است که دارای سه نوع بدخیم، مادرزادی و عفونی می باشد. این نوع تومور های می توانند در دو حالت سرطانی و یا خوش خیم بروز کنند. نکته مهم اینجاست که؛ با مشاهده هر علائمی از توده های گردنی، سریعا به جراح مغز و اعصاب و یا متخصص گوش و حلق و بینی برای درمان مراجعه شود. ما در این مقاله قصد داریم به شما اطلاعاتی را در خصوص تومور های گردنی و روش های درمان آن به شما ارائه دهیم پس در ادامه با ما همراه باشید.

انواع تومور های گردنی

تومور های گردنی 

منشا انواع تومور گردنی در بخش های سر و گردن، غده های بزاقی، غده های تیروئیدی، غده های پاراتیروئیدی، راه های تنفسی و گوارشی و … می باشد. این تومور ها و توده ها می توانند در نوع سرطانی و غیر سرطانی بروز کنند. در واقع عوامل مختلفی  وجود دارند که  بر روی ایجاد این تومورها تاثیر گذار هستند.

هنگامی که تومور گردن و سر ایجاد شود، نشانه های مختلفی بروز می کند. با مشاهده برخی از این نشانه ها باید سریعا برای درمان آنها اقدام کنید. مدت زمان پیشروی توده های گردنی بسیار کوتاه است و حدودا پس از 2 هفته، این توده ها در نواحی سر و گردن .و حتی قسمت های دیگر انتشار می یابند.

تومور های گردنی هنگامی که ایجاد می شوند؛ تغییراتی در بدن و همان نواحی به وجود می آورند. برای مثال دردهای شانه و کتف، دردهای مزمن گردن و سر و … برخی از این تغییرات هستند که در اثر توده های گردنی به وجود می آیند.

مهمترین عاملی که سبب ایجاد تومور و توده های گردنی می شود؛ استفاده از مشروبات الکلی و مصرف دخانیات می باشد.اگر درباره تومور مغزی و راه های درمان تومور مغزی میخواهید اطلاعات جامع و کاملی بدست بیاورید کافیست این مقاله جامع درمان تومور مغزی را از سایت ما مطالعه نمایید .

انواع تومور گردنی

تومور گردنی می تواند دارای انواع مختلفی باشد. انواع تومور گردنی در دسته مادرزادی، سرطانی (بدخیم)، خوش خیم، عفونی قرار می گیرند. هر کدام از این نوع تومور گردنی دلایل خاصی دارند؛ که در ادامه به طور کلی به آنها می پردازیم.

  1. توده های گردنی که از نوع مادرزادی هستند؛ می توانند به علت وجود ناهنجاری های عروقی و همچنین وجود رخی از کیست ها در ناحیه گردن باشند. در توده ی گردنی مادرزادی، غدد لنفاوی درون گردن بر اثر ایجاد عفونت، بزرگ می شود و در نتیجه توده هایی در بخش گردن ایجاد می شود.

معمولا این نوع توده ها سرطانی نیستند و قابل درمان می باشند. تومورهای گردنی مادرزادی، کیست و یا توده هایی هستند که؛ معمولا در مجرای تیروگلوس، بینی و و مجرای تراتوما به وجود می آیند.

  1. توده های عفونی گردنی، شامل توده هایی هستند که؛ که در اثر ایجاد عفونت در بخش های لوزه ها، دندان ها، سینوس ها و … به وجود می آیند. بیماری های عفونی که در ناحیه گردن و سر به وجود می آیند؛ می توانند از جمله علل تاثیرگذار در ایجاد تومور گردنی باشند. مونونوکلئوز عفونی یا همون تومور گردنی عفونی، بیماری است که در اثر وجود ویروس اپشتین بار به وجود می آید. ای نوع تومور معمولا برای افراد جوان و زیر 20 سال اتفاق می افتد.
  2. انواع تومورهای گردنی که در بالا ذکر شد، از نوع توده خوش خیم بودند و درمان کردن آنها به آسانی انجام می شود. اما دسته دیگری از تومورهای گردن وجود دارند؛ که بدخیم هستند و در نوع تومورهای سرطانی ظاهر می شوند.

تومورهای گردنی بدخیم (سرطانی) در دو مرحله آشکار می شوند. مرحله اول آن شامل ایجاد توده های سرطانی برای بخش های غده تیروئید، غدد لنفاوی و غدد تحت فکی می باشد. در این مرحله پیشروی سرطان کمتر و راه درمان آسان تر خواهد بود.

در مرحله ثانویه؛ سرطانی شدن سایر بخش های گردنی امکان پذیر می شود، در واقع سرطان به بخش های دیگر راه پیدا می کند. در مرحله ثانویه بخش هایی مانند حفره ی دهان، مجرای بینی، بخش حنجره، بخش حلق، سینوس ها و … دچار تومورهای سرطانی می شوند.

جدیدترین و بروزترین روش های درمان تومور های گردنی

عوامل موثر در ایجاد تومور گردنی

به طور کلی می توان گفت که دو عامل زمینه و وراثتی می توانند در ایجاد تومور گردنی نقش داشته باشند.

  1. عوامل زمینه: این عوامل شامل استعمال دخانیات و الکل، قرار گرفتن در معرض آفتاب برای طولانی مدت، وجود ویروس HPV، قرار گرفتن در معرض پرتوهای مختلف و مضر، عدم تامین ویتامین ها موارد مورد نیاز بدن، ایجاد عفونت هایی در اثر سرماخوردگی و آنفولانزا و … می باشند.

در واقع این عوامل به مرور زمان و با افزایش شدت آنها، فرد را مستعد دریافت تومورهای گردن می کند.

  1. عوامل وراثتی: وراثت می تواند نقش بسیار مهمی در ایجاد تومور های گردنی داشته باشد. برای مثال اگر در سابقه خانوادگی، فردی به توده های تیروئیدی مبتلا باشد، نسل بعد می تواند به تومور های گردنی نیز مبتلا شود.

تشخیص تومور گردنی

نشانه هایی وجود دارند که، زنگ هشدار وجود توده های گردنی را برای شما روشن می کنند. با وجود این علائم و نشانه ها، باید به پزشک برای تشخیص تومور گردنی مراجعه کنید.

  1. تغییر صدای شما می تواند، نشانه ای از وجود تومور در بخش گردن باشد. با ایجاد تومور در ناحیه گردن، فشار و آسیب هایی که حنجره وارد می شود ؛ که ای فشار ها باعث می شود، صدای شما برای مدت طولانی تغییر کند و درمان نشود.
  2. با وجود توده های گردنی، مشکلاتی در بلع برای شما به وجود خواهد آمد. در این حالت حتی بلع غذاهای مایعاتی برای شما دشوار است و این حالت برای مدت طولانی ادامه دار خواهد بود.
  3. وجود زخم هایی در دهان، گلو و گوش ها می تواند وجود تومور گردنی را اثبات کند. این زخم برای مدت طولانی باقی می مانند و از بین نمی روند.
  4. گاهی تومورهای گردنی با گوش درد تشخیص داده می شوند. در واقع این تومورها سبب ایجاد دردهایی برای ناحیه گوش شما می شوند. معمولا این گوش دردها می توانند با تغییر صدا و یا اشکال در بلع همراه باشند.
  5. از دیگر نشانه های وجود تومور های گردنی، تغییر رنگ پوست می باشد. تومورها با اثر بر روی سلول های پوستی همان ناحیه، سبب تغییر رنگ آنها می شوند.
  6. ایجاد ورم در ناحیه گردن می تواند از نشانه های توده های گردنی باشد. برای تشخیص این موضوع باید به پزشک مراجعه کنید. تا درستی آن ثابت شود.

تشخیص تومور های گردنی و راه های درمان ان

روش های درمان تومور گردنی

  1. بهترین روش درمان تومور گردنی، مراجعه زودهنگام به پزشک است. هرگاه یکی از نشانه هایی را که در خود مشاهده کردید، سریعا به پزشک برای درمان مراجعه کنید.
  2. می توانید با مراجعه به جراح مغز و اعصاب و یا گوش و حلق بینی، تومور خود را شناسایی کنید. جراح مغز و اعصاب با بررسی گردن شما و تشخیص علائم، نوع سرطان و میزان پیشروی آن را برای شما شرح می دهد.
  3. بهترین درمان تومور گردنی، کاهش مصرف مشروبات الکلی و دخانیات می باشد.

تنگی نخاع در ناحیه گردن :

امروزه یکی از عوامل شایع در بین بیماران تنگی کانال نخاع در ناحیه گردن میباشد و از علایم آن میتوانیم به درد در ناحیه گردن اشاره کنیم که فرد دچار درد در ناحیه گردن خود میشود حتی در برخی بیماران درد گردن موجب درد درناحیه سر نیز میشود برای آشنایی با روش های درمان تنگی کانال نخاع با ما همراه باشید تا  با جدیدترین بروزترین روش های درمان تنگی کانال نخاعی آشنا شوید .

دریافت نوبت

شماره های تماس جهت دریافت نوبت

دکتر رضا سنجری جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات فارق التحصیل از دانشگاه تهران دارای سایقه بیش از ۲۵۰۰ جراحی دیسک کمر

دکتر رضا سنجری

جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات

مقالات مرتبط:

دیسک کمر در زنان

مراقبت‌های بعد از جراحی دیسک کمر

اپاندیموم از تشخیص تا درمان

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در
خبرنامه سایت

*** عضویت در خبرنامه سایت

کلینیک آنلاین مغزو اعصاب دکتر رضا سنجری با هدف پیشگیری و درمان بیماری های مغزی و ستون فقرات و همچنین معرفی بهترین نورولوژیست ها و فیزیوتراپ ها برای شما هم میهنان عزیز ایجاد شده است .

بخش های کلینیک
روزهای کاری
یکشنبه : 1۷.00 - ۱۱.00
دوشنبه : ۱۸.00 - ۱۳.00
پنج شنبه : ۱۸.00 - ۱۳.00